10 дървесни парфюма, подходящи за есента - част 1

Слънцето, скрито зад плътни облаци, хвърля пламените си лъчи върху златото на листата... Хладната утрин оставя своите следи, превърнати в капчици роса по тревата... Есен е. Това е времето, в което може би най-хубавото усещане е да се увием в топли плетени шалове и да слушаме шумоленето на падналите листа в парка. А уютните аромати с дървесни нотки допълват перфектно този есенен пейзаж.   

В средата на октомври е моментът да се направи преходът от флиртуващи аромати на цветя към плодови парфюми с благородни дървесни нотки в плейфа. Топлината, която идва от дървесните парфюми, е благодарение пачули, сандалово дърво, кедър и ветивер.  

Днес парфюмите с дървесни нотки се използват все повече от жените, но напоследък нотки от кедър, сандалово дърво и ветивер често се срещат като гости и в мъжките есенни ароматни композиции.

Ароматите на есента

Оттенъците на дървесните парфюми са толкова неизброими, колкото са и самите дървета. За това бихме могли да изброим само част от тях, като скъпоценното ухание и звъненето на кипър, топлината на сандаловото дърво и пикантната сладост на карамфила. Няма как да не споменем, че парфюмерите днес включват в композицията си и съставки от екзотични дървета - розово и кашмирено дърво, италиански кипарис и средиземноморска мирта.  

Съществува дори мнение, че парфюмът, също както грима, трябва да бъде избиран на базата на цвета. Въпреки това ароматерапевтите и самите парфюмеристи, не са съгласни с това това твърдение. Според тях ароматът трябва да бъде избран според настроението и вътрешното усещане и изобщо да не се взима под внимание косата или кожата. Освен това, много парфюмеристи вярват, че ароматите нямат пол. Те или се харесват или не се харесват на човек.  

Преди да пристъпим към нашия списък, ще припомним няколко хитринки, с които да направите така, че парфюмът да се запази за по-дълго време. За да постигнете това, не забравяте, че трябва да го прилагате не върху дрехите, а върху кожата - китки, лакти, шия, зоната на деколтето. Друг съвет, който можем да дъдем за правилно използване, е да пръскате течността на разстояние не по-малко от 30 см. от себе си.  

Sycomore, Chanel  

Най-лесният начин, по който можем да опишем този парфщм е, че това е аромат, завладяващ на първата среща. Основната му нотка е Сикомор (Sycomore) - високо дърво с ядивни плодове. Друга деликатна нотка на аромата е ветивер, който, съчетан с подправки и дървесна хвойна, придава на уханието елегантност и оставя топла, смолиста, упорита струя. Ветиверът във върха пък подчертава чувствеността. Ароматната композиция се допълва от бергамот и нероли. Сърцето е от жасмин, роза, иланг-иланг. Основни нотки - кедър, сандалово дърво, мускус, тютюн.

 

Magnolia Nobile, Acqua Di Parma  

Magnolia Nobile е един от най0популярните и обичани парфюми на дизайнерската къща Acqua Di Parma. Уникалният акорд на магнолия се разкрива в риза от дърво-флорална композиция. Тази луксозна комбинация от флорални и дървесни нотки създава аристократичен и елегантен образ. Парфюмът е изключително подходящ за интелигентни жени, които държат през есента да подчертаят още повече своя уникален стил и класа.  

Santal Majuscule, Serge Lutens  

Santal Majuscule ("Сандал с главна буква") e един от малкото парфюми в света, които имат доста сложен състав. Неговата хармония за мнозина е някъде извън способностите на човешкото възприятие, защото кремообразната, леко димяща опашка е като съвършенството на арабската лигатура. Необичайният акцент на какао, който плавно се превръща в шоколадова сянка, съчетан с розови венчелистчета, се влива в невероятен свят на илюзии и фантастични очаквания. Подходящ е за дами, чиято цел е винаги да предизвикват и да привличат вниманието към себе си с нещо необичайно и неочаквано.  

Следва продължение...

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматите на Jo Malone – защо си струва да им обърнем внимание през...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 въпроса за парфюмите, на които винаги сте искали да получите отговор

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kак да използваме правилно парфюмите при важна среща

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив